Direktlänk till inlägg 31 maj 2013
6 personer
3 gelatinblad
3/4 dl strösocker
3 dl krämig kokosmjölk
3 dl vispgrädde
1 msk pressad citron
CITRUSMARINERADE JORDGUBBAR
ca 500 g färska jordgubbar
1 msk pressad lime
2-3 msk strösocker
GARNERING
rivet skal från citron och lime
ev hyvlad kokos
GÖR SÅ HÄR:
1. lägg gelatinbalden i kallt vatten i 5 min.
2. kokoa upp socker, kokosmjölk, grädde och citronsaft i en kastrull
3. ta upp och krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i gräddblandningen. låt svalna.
4. häll upp pannacottan i glas, ca 1 dl i varje. Ställ dem för att stelna i kylen i minst 4 timmar.
5. citrusmarinerade jordgubbar: rensa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar.
6. blanda jordgubbar, lime-och citronsaft samt socker. låt det dra i 20 min. häll av vätskan från jordgubbarna.
7. toppa pannacottan med de citrusmarinerade jordgubbarna och riv lite citronskal över precis innan serveringen. garnera eventuellt även med hyvlad kokos!
LYCKA TILL! från loo-tipsar
8 bakelser ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- förberedelse: 35 min. kylning: 2 tim 15 min. 280 g digestivekex 125 g smör 225 ...
12 personer. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- BOTTEN: 200 g digestivekex 75 g smör GÖR SÅ HÄR: Krossa kexen och smält smör...
10 bitar En fräsch kaka med mycket citrussmak! (pröva att servera med färska bär och grädde.) ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | |||||
|